Service

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Zadel- en zitproblemen

Zadelpijn klachten zijn meer dan men denkt te voorkomen! Er is een meetsysteem ontwikkeld om exact het lichaamsgewicht op de juiste plek, namelijk op de zitbotjes te verdelen. Waardoor de weke delen worden ontzien.

Naast het meetsysteem heeft  SQ-Lab een intelligente serie zadels ontwikkeld, waardoor men precies het juiste zadel in zowel breedte, als dikte, als model kan kiezen. Zadelpijnen kunnen hiermee tot het verleden behoren.

Schietecat Tweewielers is exclusief dealer voor SQ-Lab. Onze mensen hebben een speciale training gekregen om o.a. zadels perfect op te meten, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Maar Schietecat heeft ook alle soorten zadels in huis van SQ-Lab.

sqlab-621-active-3

Wanneer een zadel te smal is veroorzaakt dit onnodig druk en wel precies op de plekken waar druk ten alle tijden vermeden moet worden. SQlab heeft als fabrikant van zadels een methode ontwikkeld om de afstand tussen de zitbotjes van het bekken te kunnen meten. Door deze meting kan de optimale zadelbreedte worden berekend. Dit concept heeft zich in afgelopen jaren bewezen en intussen is het bijna ondenkbaar om zonder meting van deze zeer individuele maat een goed zadel aan te schaffen.

sq-lab-maryLaat u bij onze fiets -en zadel specialist Schietecat Tweewielers  d.m.v. de Popometer opmeten.

  1. Ga op de Popometer met een meet-board zitten.
  2. Maak een holle rug en maak extra druk door “op uw tenen te staand” zodat de zitbotjes goed in het meetboard gedrukt worden.
  3. Grijp met je handen onder de stoel en wiebel naar voren en achteren en een beetje naar links en rechts.
  4. Sta op en controleer of de zitbotjes goed afgedrukt zijn. De zadelbreedte wordt door de ons in een speciale software ingevoerd en je moet een aantal vragen beantwoorden, die invloed hebben op de keuze van het juiste zadel, bijv. fietstype en zithouding (vanwege bekkenstelling).

Alle SQlab zadelmodellen zijn beschikbaar in tot max. 4 breedtematen. Zo kunnen we je garanderen dat jouw zitbotjes optimaal op de juiste plek van het zadel gepositioneerd worden. Alleen op deze manier kan het gevoelige kruis, bij zowel mannen als vrouwen, ontzien worden en wordt de druk over de gehele breedte van het zadel comfortabel verdeeld. Je bent welkom, voor deze gratis meting.

 

logo sq-labVerdere informatie vindt je meer op de site van SQLab onder andere:
Op weg naar het perfecte zadel